آشپزی آسان
آشپزی آسان

آشپزی آسان

اشکنه کشک یا کله جوش

سلام به همه دوستان عزیز تمیدونم چی شد اما تصمیم گرفتم بعد 6 سال دوباره این وبلاگ و به صورت آموزش های دقیق تر و تخصصی تر (نه آماتور و خونگی) آپدیت کنم. سعی میکنم ازین به بعد علاوه بر متن آموزش ویدیو اختصاصی هم بزارم که در یادگیری دقیق ترتون موثر باشد تو این مدت به صورت بسیار محدود در اینستاگرام فعالیت داشتم .

اما بریم سراغ غذا و آموزش امروز اشکنه کشک (کله جوش یا کاله جوش) که براتون ویدیو از مراحل پخت گذاشتم.

اشکنه کشک غذای سنتی ایرانی که در هر استان به روشی متفاوتی طبخ میشود که این مدل مرسوم ترین نوع هست.این غذا با همین اسم در کشور های افغانستان (البته در افغانستان قروتی گفته میشود) ، آذربایجان و ترکیه وجود دارد که در حدی شبیه به دستور ایرانیش هست اما در دستور ترک تفاوت هاش زیاد هست .

این غذا  در شهر مشهد اشکنه کشک گفته میشه (قدیمی ها و هنوز در قسمت هایی از خراسان اشکنه قروت یا قروتی هم میگن) بهتر هم هست اشکنه کشک گفته بشود چون کله جوش ریشه ترک دارد و واژه اشکنه پارسی است.


 
برای مشاهده این ویدیو فیلتر شکنتون باید فعال باشه
راستی دوستان کانال یوتیوب من سابسکرایب کنین اونجا آموزشای ویدیویی بیشتر گذاشتم

مواد لازم :
کشک شیشه ای ۳۰۰ گرم
گردو خرد شده ۱ فنجان
پیاز متوسط ۱ عدد
نعنا خشک ۱ قاشق غذاخوری
زرد چوبه ۱ قاشق چایخوری
شیرین بیان ساییده ۱ قاشق مرباخوری
آب سرد ۱ لیتر
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه :
پیاز نگینی ریز خرد کنین و به آرامی تفت بدین که طلایی بشه بعدش گردو اضافه کنین و واسه ۲‌ دقیقه تفت بدین که چربی گردو آزاد شه و بعد از اون ادویه ها واسه ۱ دقیقه تفت بدین خامیش گرفته شه و در آخر نعنا خشک اضافه کنین و واسه ۳۰ ثانیه تفت بدین کافیه بعد از اون آب سرد اضافه کنین و کشک داخلش حل کنین . شعله زیاد کنین که به جوش برسه وقتی به جوش رسید شعله کم کنین و بزارین به آرامی واسه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزه تو تایم پخت برای جلوگیری از نبریدن کشک چند بار اشکنه را هم بزنین.
با نان خشک و پیاز یا سبزی تازه سروش کنین و لذت ببرین.


نکات مهم :
# سبزیجات خشک‌ در هنگام تفت دادن سریع میسوزد مراقب باشید.
# برای جلو گیری از بریدن میتوانید تکه ای نان در ابتدای پخت به اشکنه اضافه کنید.
# حدود ۷۰ درصد کشک های شیشه ای پاستوریزه نیستن در غذاهای دیگر که کشک نمجوشد حتما قبل از مصرف آن را بجوشانید.
نظرات 4 + ارسال نظر
ماهی صبوری سه‌شنبه 18 آذر‌ماه سال 1399 ساعت 02:21 ب.ظ https://mahirize.blogsky.com

آقاااا اینجا چه خوشمزسسسس

ممنون از لطفت

سمیرا(راحله) سه‌شنبه 18 آذر‌ماه سال 1399 ساعت 08:42 ب.ظ http://Samisami0064.blogfa.com

وای چقدر خوبه که یه آقا این همه هنررر
و آشپزی بلده و اینجا هم به اشتراک میگذاره
تا ماها هم یاد بگیریم
چه خوووب که نوشتین دوباره تصمیم گرفتین بیاین و از سر آموزش بدید
برای منی که اینستا ندارم اینجا خوبه .میام سر میزنم و ازتون یاد میگیرم

خوشحال میشم و باعث افتخاره اگه کسی ازش استفاده کنه
چه خوب که اینستا نداری راحتی

سمیرا(راحله) سه‌شنبه 18 آذر‌ماه سال 1399 ساعت 08:44 ب.ظ http://Samisami0064.blogfa.com

چقدر خوووش رنگ و لعاب شده...هوووممم
من دو باری درست کردم کال جوش و عاااشق طعمشم .با دیدن این تصویر و اموزشتون دوباره هوس کردم درست کنم
فقط یه چیزی: من شیرین بیان نمیریزم..
ایندفعه ولی حتما باید بخرم بریزم ببینم چه جور میشه

ممنون از نظر پر مهرتون
شیرین بیان خیلی قدیمیا میریختن اونم مشهد تو دستورای دیگه ندیدم
تست کنین مزش خاص میشه

سیدمهدی حسینی پنج‌شنبه 4 دی‌ماه سال 1399 ساعت 07:43 ق.ظ http://www.mahdi-hosseini.com

یعنی بهترین غذایی که توی عمرم می خورم و عاشقش هستم همین کال جوش هست

ممنون از نظرتون
واقعا خوشمزس گاهی اوقات دلم هوسشو میکنه
ساده و حس زندگی میده بر خلاف فست فودو غذاهای مضر امروزی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد