سلام به همه دوستای خوبم ببخشید چند روزه کمتر اپ میکنم اخه امتحانای میان ترمم شروع شده زیاد وقت نمیکنم غذای امروز یه غذاییه که همه دوسش دارن و خیلی خوشمزست راستی اسم این غذا در مناطق مختلف ایران فرق میکنه و بیشتر مشهدیها به این غذا میگن استامبولی (منم مشهدی کار کردم )و تو اکثر از شهرا به برنج با سیب زمینیو رب میگن استامبولی و بعد استامبولی رو استانبولی هم میگن که جفتش یکیه که حتی تو ویکیپدیا هم یه این نکته اشاره کرده
مواد لازم (برای 4 نفر) :
برنج 3 پیمانه
لوبیا سبز یک و نیم پیمانه
گوشت چرخکرده 200 گرم
رب 4 قاشق غذا خوری
یک پیاز کوچیک
یک سیب زمینی کوچیک (اگه دوس دارین واسه ته دیگ)
زعفران به مقدار لازم !
طرز تهیه:
ابتدا لوبیا سبز هارو میزاریم پخته شه که تقریبا حدود یک ، یک و نیم ساعت طول میکشه پخته شه سپس برنج هارو تو یه قابلمه میشوریم بعدش قابلمه رو آب میکنیم میزاریم رو گاز تا برنج پخته شه سپس پیازو تو یه ماهیتابه سرخش میکنیم سپس گوشتو رو هم بهش اضافه میکنیم و خوب با قاشق ریزش میکنیم وقتی که گوشت پختش و خوب سرخ شد بهش رب رو هم اضافه میکنیم و میذاریم باهم سرخ شن (سرخ شدن رب باعث خوشرنگتر شدنش میشه) حالا لوبیا هم پخت شده و به موادمون اضافه میکنیم و میزاروم حدود ۵ دقیقه مواد با هم سرخ شن حالا میریم سراغ برنجمون وقتی برنج نیمپز شد برنج رو آب کش میکنیم حالا قابلمه رو میذاریم روی گاز کفش روغن میریزیم و سیب زمینیها رو بصورت حلقه حلقه و نازک ریز میکنیم و کفه قابلمه می چینیم تا وقتی غذا حاضر شد تبدیل به یک ته دیگ خوشمزه شه ! و حدود ۲ دقیقه هم بذارین تا سرخ شه بعدش از روی گاز بر میدارین بعد یه لایه برنج میریزیم تو قابلمه و یه لایه مواد و زعفرونم روش میریزیم اینکارو ادامه میدیم تا برنج و موادمون تموم شه بعد اندازه ته آب استکان تو قابلمه می ریزیم بعدش شعله گازو زیاد میکنیم واسه 2 مین که خوب بخار کنه بعدش شعلشو کم میکنیم تا پخته شه.
بعد 25 تا 30 دقیقه استامبولی شما حاضره امیدوارم درستش کنین و خوشتون بیاد
غذای خوبی بود مرسی
ما به این غذا میگیم لوبیا پلو .توش هم لوبیا فرنگی که سبزه میریزیم.توی استانبولی لوبیا نمیریزیم .
یه غذای دیگه هست که با لوبیا چشم بلبلی درست میشه و توش شوید هم میریزیم .به اون میگیم پلو شوید لوبیا با ماهیچه یا گوشت .رنگش هم تقریبا سبز رنگ در میاد .چون توش فقط زرد چوبه ریخته میشه و رب نمیزنیم .
سلام زهرا جون ممنون
آره میدونم اما اخه اینجا همه بهش میگن استامبولی منم اینو گذاشتم اره ما به برنجه ساده با لوبیا چشم بلبلی مثه عدس پلو میگیم لوبیا پلو در کل مبحثه پیچیده ای هستش
راستی ته دیگ سیب زمینی رو خوب اومدی
خیلی خوشمزه میشه
اره اصل یه غذای برنجی خوشمزه ته دیگشه مخصوصا اگه سیب زمینی باشه
سلام داداشی
وااای چه رنگی داره...نصفه شبی صدای شکمم دراومد!
درگیر میان ترمم ببخشید که در سر زدم
سلام خواهر جون
ممنون انقد از تعریف نکنین
نه خواهش میکنم منم ببخشید که به اونور کم سر میزنم اخه جند روزی درگیر بودم
وااااااااااااااای من عاشق این غذام...بهتون تبریک می گم واقعا...کارتون عالیه...
سلام ایشالا که خوشتون اومده باشه
ممنون مرسی لطف دارین شما
خیلی ممنونم که سر زدین خیلی خیلی خوشحال شدم
yani man asheghe in ghazam, oon tadigash k ravanim mikone
میدونم چی دوست داری همش اونارو میزارم
ایشالا یه بار درست کردم میرم یونی باهم بخوریم
ممنون در کل
migam dada baz kulak kardi khube 2ruz sar nazadim eyval khub darumede
خوب ماییم دیگه همیشه اگه وقت کنک زود زود آپ میکنم
ممنون که سر زدی
واااای چه ته دیگی دست شما درد نکنه وبلاگتون خیلی عالیه خوشحالم که با این سن و سال عاشق آشپزی هستین
ممنونم مرسی سرزدین
وبلاگه شما هم همینطور
ار واقعا آشپزیو دوست دارم
سلام
شما اهل کرمان هستی؟آخه کرمانی ها هم همینجور درست میکنن واقعا خوشمزه ست
سلام نه مشهد هستم
واقعا پس شما هم مثل ما هستین
البالو پلو و زرشک پلو از قلم افتاده اگه بلد نیستی مامانم یادت بده
بلد که هستم اما زیاد باب میل ما نیست اما درست کردم حتما میذارم
سلام آقامحمدمن وبلاگتونوتازه دیدم واقعاعالیه خسته نباشیدکاش پسرمنم مثل شمابشه امیدوارم همیشه دردرس وزندگی موفق باشید
سلام ممنونم
شما هم همینطور ممنون ار حضورتون